top of page
Zoeken

Persbericht: CinemAsia On Tour KINO Rotterdam


Zaterdag 6 en Zondag 7 mei 2017, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam Na de viering van de 10de editie van CinemAsia Film Festival in Amsterdam, doet het pan-Aziatisch filmfestival op 6 en 7 mei KINO aan in Rotterdam. In dit weekend vertoont CinemAsia een speciale selectie vanuit de hedendaagse Aziatische cinema met onder meer feature films uit Indonesië, India, China, Korea, Japan en de Filippijnen. Tevens is er aandacht voor verhalen over de Nederlands-Aziatische identiteit van jonge filmmakers van eigen bodem. Naast het filmaanbod, kan het Rotterdamse publiek ook genieten van heerlijke Aziatische versnaperingen. Voor filmliefhebbers is KINO in het weekend van 6 en 7 mei the 'Asian place to be' met CinemAsia's gevarieerde Aziatische filmprogramma. De volgende films worden vertoond: 


CinemAsia FilmLAB shorts (Nederland, 2017) | Zaterdag 6 mei, 15:00In de middag start het programma met de vertoning van drie korte films over de Aziatische diaspora van jonge filmmakers, geproduceerd in CinemAsia's eigen FilmLAB. De drie filmmakers zijn aanwezig voor Q&A na afloop van de film:


  • PRICETAG van de Haagse Myrthe Nymph Wai: Jeffrey Chen (29) werkt als winkelmedewerker in een Chinese supermarkt. Eén ding wat hij daar heeft geleerd: alles heeft een prijs. Zijn jeugdliefde Annie Lin (27) komt uit een traditionele, welvarende Chinese familie met strenge ouders. Ze zijn al twee jaar verloofd, maar Jeffrey heeft niet genoeg geld om aan de eisen van haar ouders te voldoen.

  • LIEFDE van de Rotterdamse Enang Wattimena: documentaire over het familieverhaal van de hoofdpersoon. Hij herinnert zich een mysterieuze familiefoto van zijn voorouders, een gegoede Indische familie in Nederlands-Indië. Hierop staat tevens zijn betovergrootmoeder, een vrouw uit Atjeh, afgebeeld. Dan blijkt dat zijn betovergrootmoeder van de originele foto is afgeknipt. De foto roept veel vragen op: dit is de start van een zoektocht naar de vele gezichten van liefde.

  • ETENSTIJD (wereldpremière) van Josscy Vallaza Aartsen: de Indische Ricky (10) en de Nederlandse Emma (10) spelen samen bij Emma thuis in de woonkamer. Ze hebben veel lol en vergeten de tijd. Maar als Emma's moeder roept om te gaan eten, weten ze hoe laat het is. ETENSTIJD.


OVER CINEMASIA

CinemAsia is een filmfestival dat het Nederlandse publiek en de Nederlandse filmindustrie een breed beeld geeft van de hedendaagse Aziatische cinema met zowel nieuwe films die grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Aziatische mediamakers.
Comments


bottom of page