top of page
Zoeken

CinemAsia Filmlab 2017 van start met Aziatische films over liefde


Vorige week vrijdag vond de aftrap plaats van de 8e editie van het CinemAsia FilmLAB in Cinetol in Amsterdam. Drie opkomende talenten zijn geselecteerd om onder professionele begeleiding van de Nederlandse filmmaker Jimmy Tai een korte Aziatische diaspora film te maken. Het thema van CinemAsia FilmLAB 2017 is ‘LIEFDE’. 


Begin oktober zijn de eerste zes filmprojecten geselecteerd uit alle inzendingen voor CinemAsia FilmLAB 2017. Drie projecten gaan uiteindelijk in productie. Dit keer is het voor het eerst dat één van de projecten is geselecteerd door het publiek. De ‘online voting’ leverde 2223 stemmers op, waarvan de meeste stemmen (683) naar “PRICETAG” zijn gegaan. De andere twee zijn geselecteerd door de FilmLAB-commissie. Dit zijn “LIEFDE” en “TSUYA”.


Na een intensief productieproces, onder begeleiding van FilmLAB-producers Judith Mulder en Daan Vree, zullen de gerealiseerde films hun wereldpremière beleven tijdens de 10e editie van het CinemAsia Film Festival, dat van 7 t/m 12 maart 2017 plaatsvindt in Amsterdam. Daarna gaan de films on tour door ’t land.Jimmy Tai (40) is een Nederlandse filmmaker van Chinese afkomst. Jimmy studeerde scenario & regie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2006 maakte hij PING voor het CinemAsia FilmLAB. Tevens werkte hij als regieassistent aan producties als Bro’s Before Ho’s, New Kids, De Club van Sinterklaas, Mees Kees op de Planken, Sonny Boy, ‘t Schaep met de 5 Pooten. Jimmy Tai: “Alle bouwstenen zijn anders om een goede film te maken en elke keer ga je daar weer anders mee om. Zo proberen we het unieke uit elk verhaal naar boven te brengen. Ik kijk ernaar uit de kandidaten voor FilmLAB 2017 te begeleiden.”Opmerkingen


bottom of page